Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 

Ο  Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2020-2021 θα γίνει τη Δευτέρα 14-9-2020 και ώρα 10:45. Το λεωφορείο θα αναχωρήσει από Διαλεκτό περίπου στις   10:00 . Οι υπόλοιποι μαθητές καλούνται προς αποφυγή συνωστισμού να προσέλθουν μετά την 10:30 ώστε να τακτοποιηθούν απευθείας στα τμήματα. Η λειτουργία θα γίνει εντός  του σχολείου (κεντρικό διάδρομο) και θα ακολουθήσει ο αγιασμός κατά τάξη. Οι μαθητές δεν θα παραλάβουν βιβλία και δε χρειάζεται να έχουν τσάντες ή κάτι άλλο μαζί τους. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική με την είσοδο στο σχολείο. Παρακαλούνται οι μαθητές να τηρούν "γραμμή αναμονής" πριν μπούνε στο χώρο της αυλής κρατώντας αποστάσεις. Οι γονείς  παρακαλούνται να μη συνωστίζονται στην είσοδο-έξοδο του σχολείου και μπορούν να βρίσκονται έξω από την αυλή του σχολείου όσο οι μαθητές θα παραμένουν εντός. Μετά τον αγιασμό θα παραμείνουν περίπου για 15 λεπτά στις αίθουσες προτού αποχωρήσουν. Η αναχώρηση του λεωφορείου για τα χωριά θα γίνει περίπου στις 11:30

ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Ο Αγιασμός θα γίνει ίδια μέρα και ώρα περίπου 11:10. Ισχύουν τα ίδια για το λεωφορείο , τη χρήση της μάσκας  και την τήρηση των αποστάσεων .Η λειτουργία θα γίνει στο χώρο της αυλής ξεχωριστά από το Δημοτικό. Οι γονείς μπορούν για τα προνήπια-νήπια να παρακολουθήσουν την τελετή μαζί με τα παιδιά τους με τις προυποθέσεις που προαναφέραμε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι μαθητές επιβιβάζονται φορώντας μάσκα καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής, κάθονται με κενά καθίσματα ανάμεσά τους εκτός και αν είναι αδέλφια και σε συγκεκριμένη θέση κάθε φορά για όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους (αυτό θα καθοριστεί και από το σχολείο μετά την Τρίτη 15-9-20). Δεν αλλάζουν θέση για κανένα λόγο , δεν ανταλλάσσουν αντικείμενα και απολυμαίνουν με το προσωπικό τους απολυμαντικό , τα χέρια τους μετά την επιβίβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου